Woordje van de voorzitter

Beste Padstappers


Beste Padstappers

Velen onder ons genieten straks van een welverdiende vakantie. Voor sommigen wordt het net een drukkere periode, omdat ze gemobiliseerd worden om de (klein)kinderen op te vangen tijdens de vakantieperiode. Hoe dan ook, het is belangrijk dat we regelmatig bewegen. Wandelen blijkt de ideale bewegingsvorm te zijn ter preventie van allerlei kwalen en ziektes. Het hoeven niet steeds de lange afstanden te zijn. Het is vooral de regelmaat die telt.
De afgelopen maanden werden we al serieus verwend door de weergoden. Soms was het er zelfs over.

Het goede weer op onze voorbije organisaties liet zich dan ook voelen in het aantal deelnemers. Voor de helpers was het telkens serieus draaien. De nieuwe startlocatie voor de Gaverswandeling blijkt een schot in de roos te zijn. Een zeer ruime zaal, de mogelijkheid om een terras uit te bouwen, een zeer ruime parking en een parcours waarbij je onmiddellijk in volle natuur zit. Wat moet een wandelaar nog meer hebben.

Onze acties om jonge gezinnen met kinderen aan te trekken, missen hun effect niet. Tijdens de Mattentaartentocht namen ruim 250 kinderen deel aan de zoektochten; tijdens de Gaverswandeling waren het er ruim 160. Hierbij een oprecht woordje van dank aan Cindy en Chloë, die dit telkens opnieuw uitwerken en de mensen tijdens de tocht benaderen.
De tweede jaarhelft betekent voor onze club een drukke periode. Maandelijks
een organisatie, en daar bovenop de weekreis, de barbecue tijdens de dinsdagwandeling van augustus (kaarten zijn trouwens te verkrijgen bij Eddy en Nancy) en het wandelweekend naar Nederland begin november. Hiervoor zijn reeds bijna 100 leden ingeschreven.

De activiteiten voor het jubileumjaar 2018 krijgen stilaan vorm. Het ledenfeest zal volgend jaar doorgaan op de derde zaterdag van februari in Villa Wilson. De 50 kilometer van Brussel naar Geraardsbergen gaat door op zaterdag 31 maart. We hebben er bewust voor gekozen om deze tocht los te koppelen van de gewone Manneken Pistocht. Tegelijkertijd een gewone tocht en nog eens een lijnwandeling van 50 kilometer organiseren is logistiek gezien een nachtmerrie. Bovendien is een 50 kilometertocht stappen in januari geen simpele aangelegenheid. Wie deze tocht de vorige editie uitstapte, weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Bovendien start je in januari in het donker, en de minder snelle wandelaars komen in het donker toe. Naar veiligheid toe is dit geen evidentie. Naast deze organisaties werken we nog aan andere initiatieven, maar daar horen jullie in de nabije toekomst ongetwijfeld meer over.

Aan iedereen die erop uit trekt wens ik een goede reis en een behouden thuiskomst. Ook aan de thuisblijvers wens ik een deugddoende en ontspannende periode toe.

Tot gauw!

Koen


 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen - Allerlei

gegroet