Woordje van de voorzitter

Beste Padstappers


Beste Padstappers

De natuur ontluikt stilaan opnieuw na de winterperiode. Onze vereniging heeft allesbehalve een winterslaap gehouden. De Wafelentocht, de Nieuwjaarsreceptie, de Manneken Pistocht, het Ledenfeest, de Krakelingentocht en daartussen nog enkele dinsdagwandelingen; geef toe, we zijn niet slecht bezig. Telkens was de opkomst van onze leden zeer groot.
Ik kan het niet voldoende herhalen, deze organisaties kunnen enkel tot een goed einde gebracht worden door de tomeloze inzet van het bestuur, maar ook van de bereidwillige en zeer geapprecieerde inzet van een grote groep vrijwilligers.
Het bestuur werd versterkt met twee (jawel, twee tegelijkertijd!) enthousiaste nieuwe leden. Marleen en Jürgen, welkom in de ploeg! Ik ben er zeker van dat jullie een serieuze verrijking zijn voor ons bestuur.

Intussen zijn de voorbereidingen voor ons jubileumjaar volgend jaar volop aan de gang. In de Algemene Vergadering werd er al van gedachten gewisseld over mogelijke initiatieven. U verneemt er binnenkort ongetwijfeld veel meer over. In 2018 zal er opnieuw een tocht van het jongste (Brussel) naar het Oudste (Geraardsbergen) Manneken Pis georganiseerd worden. Deze tocht samen met de gewone Manneken Pistocht organiseren is een logistieke nachtmerrie. Bovendien is het geen sinecure om in januari 50 kilometer te stappen tussen zonsopgang en zonsondergang. Daarom hebben we ervoor gekozen om de tocht te ontdubbelen. De gewone MP-tocht zal doorgaan op de normale datum; de 50 kilometertocht van Brussel naar Geraardsbergen wordt ingepland op zaterdag 31 maart 2018. Op die dag zijn er geen andere organisaties in de buurt.
Als ik zie dat er vorig jaar 26 Padstappers deelnamen aan de Dodentocht en iedereen hem uitstapte, dan zou het toch mogelijk moeten zijn om - ik ga een ambitieuze uitspraak doen - 40 Padstappers aan het vertrek van deze tocht te krijgen. Wie gaat de uitdaging aan?

Eerst komen er natuurlijk nog tal van evenementen in 2017. Op 23 april hebben we onze Mattentaartentocht, die deel uitmaakt van het Walk On-criterium. Hiermee willen we ook onze sociale rol in de kijker zetten. Een deeltje van het inschrijvingsgeld van elke deelnemer gaat naar Kinderbrandwondenstichting “Oscare”. Geef toe, een reden te meer om nog meer mensen warm te maken om te komen wandelen. Sven Ornelis is peter van dit initiatief. Ook hij zal op 23 april zijn wandelschoenen aantrekken. Op 15 april worden enkele afstanden ingewandeld. Meer info hieromtrent volgt verderop in dit nummer.

Verder bevat het jaarprogramma de vaste ingrediënten. Ik heb me laten vertellen dat de weekreis volgeboekt is. Het wordt deze keer geen trip met het vliegtuig, maar het programma ziet er even boeiend uit. Na het succes van vorig jaar hebben we beslist om ook dit jaar in augustus een dinsdagwandeling met barbecue te organiseren. In het najaar (3-5/11) plannen we een weekendreis. We gaan op bezoek bij onze Noorderburen, meer bepaald in Gelderland. Deze regio heeft eindeloze wandelmogelijkheden. U merkt het, we gaan niet op onze lauweren rusten, want stilstaan is achteruitgaan.

Tot gauw!

Koen


 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen - Allerlei

gegroet