Vrijwilligers gezocht!!

 

 

Zonder vrijwilligers zijn onze organisaties niet mogelijk.

Wij vragen:
- Gemotiveerde mensen die zich voor een of enkele tochten per jaar willen inzetten voor de club. Leeftijd speelt geen rol.
- Kassiers, mensen die de toog of de koffiestand bemannen, mensen die afruimen, hulp in de keuken, mensen die zorgen voor de bevoorrading van de rustposten. Ervaring is niet vereist.
- Het is leuk als alle medewerkers blijven tot het lokaal (rustpost of startplaats) volledig opgeruimd is. Ook hier geldt het motto: “Vele handen maken het werk licht”.
- Het is nog leuker als je de zaal mee klaar kunt zetten. Dit gebeurt meestal de dag voor de wandeling. Hoe meer medewerkers er aanwezig zijn, hoe sneller alles dan ook klaar is.


Wij bieden:
- Dynamische sfeer. Gegarandeerd veel plezier, ook al is het een hele dag werken.
- Eten en drank gedurende de hele dag. Wij vragen enkel om voorzichtig te zijn met het gebruik van alcoholische drank tijdens de werkzaamheden.
- Eeen gratis medewerkersetentje, met gezellig samenzijn.
- Taken naar ieders kunde en vermogen.

Het lijkt wel JOBAT, en dat is het eigenlijk ook wel.

Eenzelfde oproep deden we 12 maanden terug. We hebben toen enige respons gekregen, maar stellen vast dat we niet bij de pakken mogen blijven zitten. We organiseren 10 wandelingen per jaar. Dit behouden is onze bedoeling, niet meer, niet minder.

We stellen vast dat onze groep vaste medewerkers een dagje ouder wordt. Het moment om hen te vervangen is meer dan aangebroken. Sommigen onder hen doen meer dan één job op een wandeling en willen het wat rustiger aan doen. We hebben daarom nood aan nieuw bloed, nieuwe mensen, nieuwe medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat er onder onze leden heel wat potentieel zit. Elk heeft welzijn eigen kwaliteiten, kwaliteiten die we zeker kunnen aanwenden. Bij elke tocht hebben we een 30 tot 50-tal medewerkers nodig (Mattentaartentocht uitgezonderd 130 personen). We zijn ervan overtuigd dat er onder leden vrijwilligers moeten te vinden zijn voor één, twee of misschien drie tochten per jaar.

Wil je achter de toog staan, in de keuken, verkoopstand, inschrijving, parking, ophalen glazen of tassen of gewoon voor transport instaan, dan kan je dit laten weten aan Kurt via het formuliertje in het eerste clubblad van 2016 of stuur een mailtje naar Kurt met eventuele taken dewelke je wenst te doen (kurtmartens@telenet.be).

Wie iets meer verantwoordelijkheid wenst te nemen, kan zich kandidaat stellen voor coördinator of rustpostverantwoordelijke. Mensen hebben vaak een leider nodig, iemand die beslissingen durft te nemen. Hij of zij leidt een groep, zorgt voor de communicatie en beslist over het bijbestellen van drank en eten. Natuurlijk wordt deze job niet zomaar doorgegeven. Enkele tochten met ervaren personen meelopen is hierbij meer dan aangewezen.

Bij enkele tochten bedelen we folders op welbepaalde adressen. We hebben hier ook al een groep die instaat voor diverse gemeenten. We ontbreken nog ronddragers voor enkele deelgemeenten. Wil jij enkele uurtjes rond wandelen of fietsen in je gemeente, laat het ons weten. Momenteel hebben we ook al enkele keren buiten Geraardsbergen bedeeld. Dit had zijn succes. Woon jij in Ninove, Zottegem, Brakel, Galmaarden, Herne, Bever, Lessen, Gent, Herzele of een andere gemeente en wens je mee te doen, laat iets weten. Bepaal zelf je sector en zet mensen mee aan het wandelen door een folder in de bus te deponeren.

De dag of enkele dagen voor de wandeling dienen de parcours te worden uitgepijld en uiteraard moeten de pijltjes achteraf verwijderd worden. Ook hier zijn helpers steeds welkom. Opleiding is hier eveneens voorzien. Momenteel hebben we hier een vrij grote ploeg, maar ook hier kan op termijn verandering in komen.

Zie je dit alles niet zitten, maar ben je wel handig met de pen of de PC ? Geen probleem. Misschien ben jij de lay-outer waar we naar op zoek zijn. Zie jij het zitten om dit clubblad in elkaar te boksen (geen of weinig teksten schrijven), dan ben jij de geschikte persoon.

U ziet het, er is keuze te over.

 

Alvast van harte bedankt voor uw reactie, en je weet:

“Samen kunnen we alles (of toch heel veel) aan” en

“Zonder vrijwilligers zijn onze organisaties niet mogelijk!”.


 

 

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

gegroet