Activiteiten

 

Weekreis 2017 (15 tot 22 juli – 8D/7N)

BELGISCHE ARDENNEN - Houffalize

Op vraag van de leden, kiezen we voor onze weekvakantie in 2017 voor ons eigen land, meer bepaald voor het gezellige, diep in onze eigenste Ardennen gelegen Houffalize. Na de weekendreis van 2015 had het hotel zoveel succes dat er werd geopteerd om terug naar daaraf te zakken.
Het hotel beschikt over diverse soorten kamers, wat invloed heeft op de prijs. We verblijven op basis van volpension. Dranken dienen zelf te worden bekostigd, uitgezonderd bij het avondeten, daar zijn frisdrank, pils en wijn inbegrepen. Natuurlijk worden uitgaven gedaan in euro.


Programma:
Hotel: Vayamundo Houffalize, Ol Fosse D’Outh 1 – Houffalize

Voorlopig programma:
Dag 1 - Zaterdag 15/07/2017: Wandelen langs de Niglinspo.
We rijden vanuit Geraardsbergen (vertrek om 7u) met de bus naar Nonceveux. Daar maken we een mooie attractieve wandeling langs de Niglinspo. Deze wandeling staat beschreven als één van de mooiste van België, een prachtige opener van een Belgische wandelweek. We hebben er twee wandelmogelijkheden. Onderweg verorberen we onze meegebrachte broodjes. Nadien rijden we door naar Houffalize, waar we verwacht worden voor het avondmaal en waar we tijdens deze wandelweek zullen verblijven.
Dag 2 - Zondag 16/07/2017: Drielandenpunt Duits-Lux-Bel.
Na het ontbijt rijden we naar het drielandenpunt Ouren en maken er een kortere (12 km) of een langere wandeling (20 km). We brengen tijdens de wandelingen een bezoek aan het Europamonument. ’s Middags zal gezorgd worden voor een lunchpakket of een andere eetmogelijkheid. Terug naar het hotel waar we verwacht worden voor het avondmaal en de overnachting.
Dag 3 - Maandag 17/07/2017: De prachtige Semoisvallei.
Ontbijtbuffet. Vertrek met de bus naar de ongerepte natuur van de Semoisvallei. Een wandeling langs de Semois van ca. 10 en 20 km met als einddoel Bouillon. ’s Middags wordt terug een lunchpakket voorzien. Het hotel verwacht ons terug voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 4 - Dinsdag 18/07/2017: Wandelen in de parel van de Ardennen.
Na het uitgebreide ontbijtbuffet kiezen we dit keer voor La Roche en Ardenne. De parel van de Ardennen en tevens de toegangspoort tot de echte Ardennen. We maken een wandeling in en om de stad. De korte afstandswandelaars brengen na hun wandeling een bezoek aan het plaatselijke pottenbakkersmuseum. Na de wandeling keren we terug naar het hotel waar het avondmaal op ons wacht.
Dag 5 - Woensdag 19/07/2017: De Gaumestreek en een Trappist.
We bussen na het ontbijt richting Gaumestreek, de Provence van België. We wandelen langs de Transgaumaise van Florenville naar Orval of in de buurt van Orval. Na de wandeling kunnen de liefhebbers genieten van het regionaal streekbiertje bij uitstek. Wie wil kan, na de korte wandeling, op eigen initiatief de Abdij van Orval bezoeken. Na bezoek of degustatie brengt de bus ons terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6 - Donderdag 20/07/2017: Het hart van de echte Ardennen
Vandaag blijven we in de buurt van het hotel. Na het ontbijtbuffet vertrekken we al wandelend naar Achouffe. Drie verschillende wandelingen van 8, 16 en 25 km. In Achouffe staat te bus te wachten om de kortste afstand terug naar het hotel te brengen. Wie wil kan na de middag in het hotel of in het gezellige Houffalize, zelf voor een stukje Ardennenbeleving zorgen. De andere afstanden bereiken het hotel te voet. Wat ook je keuze is, iedereen wordt terugverwacht in het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7 - Vrijdag 21/07/2017: De barrage de Nisramont
Ontbijtbuffet. Wandeling door de dichte ongerepte bossen langs het meer van Nisramont. Een mooie lus wandeling of een tocht terug naar het hotel. Twee prachtige afsluiters van de week. Na de wandeling brengt de bus de lus wandelaars terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Dag 8 - Zaterdag 22/07/2017: Wandeling in Chimay of Binche
Na het ontbijt en het inladen van de bagage gaat het richting Geraardsbergen. We laten jullie deze keer kiezen, ofwel wandelen we bij de wandelclub in Binche, les Police de Binche of gaan we groepswandelen in buurt van Chimay. De keuze ligt bij jullie. Aangeven wat je verkiest bij inschrijving; de meerderheid beslist.
Op de terugweg naar huis zorgen we ervoor dat we ergens de lege magen kunnen vullen voor we terug Geraardsbergen bereiken.
In het programma zijn inbegrepen:
- Transport naar alle locaties met eigen bus, heen en terug
- Wandelbegeleiding door eigen leden
- Alle inkomgelden, eventuele begeleide bezoeken
- Drinkgeld chauffeur
- 7 nachten halfpension in Vayamundo Houffalize (Ontbijtbuffet, vier-gangenavondmaal met keuze internationaal of vegetarisch menu, basisdranken inbegrepen)
- Vrij gebruik van binnenzwembad (badmuts verplicht) en internet
- Kinderanimatie, programma volgens voorstel hotel
- Moderne kamers met alle comfort
- Lunchpakket vanaf dag 2 tot en met dag 8 of andere maaltijd
- Avondmaal op zaterdag tijdens de terugweg
- Een annulatieverzekering (100% terugbetaling indien voldaan aan voorwaarden)

In het programma zijn niet inbegrepen:
Dranken, persoonlijke uitgaven, fooien, massages of andere verzorgingsprocedures.

Kostprijs op basis van programma (kamers zolang de voorraad strekt) :
Dubbele kamers:
Verblijf met twee in een tweepersoonskamer: € 960 per persoon
Enkele kamers:
Verblijf in een éénpersoonskamer: €

Familiekamers:
Verblijf met drie in een familiekamer (2 afzonderlijke slaapkamers): € 960 per persoon

Kinderen op familiekamers:
- Kinderen met twee volwassenen op een familiekamer (2 slaapkamers): volwassenen € - kinderen € 750 per kind van tot jaar

Info over het hotel op http://www.vayamundo.be/nl
Er is al mogelijkheid om in te schrijven voor de reis. Dit kan gebeuren via mail kurt.martens@padstappers.be, via telefoon/SMS 0479 410 920 of op de Manneken-Pis tocht van zondag 29 januari. Geef telkens je keuze door voor de wandeling van de laatste dag.
Na de inschrijving betaalt men € 150 voorschot per persoon. Je bent pas ingeschreven na ontvangst van het voorschot.
Storten gebeurt op rekening van Padstappers, IBAN: BE42 2937 2514 2854 met vermelding van Ardennen 2017 en het type kamer.
Nadien kan men zelf bepalen hoe men verder de betalingen doet. Tegen 1 juni 2017 wordt het volledige bedrag op de rekening verwacht.

Weekendreis 2017 – 3 tot 5 november
naar de Hoge Veluwe in Gelderland.

Na de zomer trekken we er nog een tweede keer op uit met de club. Deze keer naar Nederland, meer bepaald naar de Veluwe in Gelderland.
We hebben momenteel een optie genomen voor enkele, dubbele en familiekamers. Al naargelang de noodwendigheden kunnen we nog aanpassen.
Het programma :
Afreis op vrijdagmorgen 3 november 2017 omstreeks 6u30.
We wandelen drie dagen, met elke dag keuze tussen een korte (10 a 14 km) en een lange afstand (18 tot 22 km). De korte afstand proberen we te combineren met een bezoek aan een stad of bezienswaardigheid. Ons wandelgebied is het Nationale Park de Hoge Veluwe, een vlakke omgeving, ogenschijnlijk gemakkelijk, alhoewel de zanderige wegen toch heel wat energie kunnen vreten. De wandelconditie van een regelmatig wandelaar is dan ook wenselijk. Een programma is er nog niet, maar we werken er aan.
Mogelijke bezoeken voor de korte afstand zijn Appeldoorn of Arnhem, maar ook hier hebben we nog geen programma vastgelegd. Onze zoektocht moet nog op kruissnelheid komen (tips zijn welkom)
We verblijven in West Cord Hotel De Veluwe in Garderen in de buurt van Appeldoorn. Wie meer info wenst, kan al eens een kijkje nemen op de website van het hotel: http://www.westcordhotels.nl/hotel/hotel-de-veluwe/.
We keren terug op zondag 5 november 2017. Op de terugweg zorgen we ervoor dat we ’s avonds, onze vermoeide maar voldane beentjes ergens onder een rijkgevulde tafel kunnen steken. Veilig en wel, mag je ons terug thuis verwachten omstreeks 22 u.

Wat zal inbegrepen zijn?
Zoals gewoonlijk trachten we maximale service te geven. Het hotel is op basis van vol pension. Bij het avondeten is er drank aan tafel voorzien. We reizen zoals gewoonlijk met de bus, die de drie dagen bij ons blijft. Ook voorzien we voor iedereen een annulatieverzekering zodat bij onverwachte omstandigheden een groot deel van het geld kan worden terugbetaald. Op de terugweg zorgen we voor een smakelijke afsluiter.

Inschrijven voor deze weekendreis
Het programma staat nog niet 100 % vast en kan nog worden aangepast. Meer gegevens en een meer uitgewerkt programma alsook de juiste prijs (vermoedelijk rond de 225 euro) worden zo snel mogelijk uitgewerkt en meegedeeld. Wie mee wil kan nu al inschrijven. We beperken het aantal reizigers tot twee bussen (100 personen). Inschrijven is mogelijk door het storten van 100 euro voorschot per persoon op rekening BE42 2937 2514 2854 met vermelding Veluwe. Wie meer inlichtingen wil kan contact opnemen met Kurt, via mail kurt.martens@padstappers.be of via telefoon of SMS 0479 410 920. Men is pas definitief ingeschreven als het voorschot is betaald.

 

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

gegroet