Manneken Pis tocht op 28/1/2018

 

 

Hier kun je u route berekenen

 

Voor de 25ste keer organiseren we de Manneken-Pis tocht.

Als kleine kinderen die voor hun eerste schooldag staan, popelen we van ongeduld om onze kunde opnieuw te tonen. Na de voorbije succesrijke edities staan de verwachtingen opnieuw hooggespannen. We hebben dan ook met man en macht gewerkt aan een goede organisatie en aan mooie omlopen met het oudste Manneken Pis als hoofdattractie.

Het resultaat is een wintertocht die cultuur en natuur, klimmen en dalen, mooie panorama’s en sfeerrijke stadshoekjes, nauwe steegjes en monumentale historische gebouwen verweeft tot een mooi geheel. Onderweg krijgen de deelnemers als opwarmertje, gratis een jenever of warme chocolademelk aangeboden.
De uitvalsbasis is het vertrouwde jeugdcentrum De Spiraal, de ruime zaal gelegen langs de Dender, vanwaar de stad, maar evengoed den buiten, binnen wandelbereik liggen. De wandelaars kunnen kuieren langs de Dender, wandelen door het domein van de historische St Adriaans Abdij, op het Marktplein het mooie stadhuis, de Marbol en de imposante St Bartholomeuskerk bewonderen, genieten van een waaier aan panorama’s vanop de Oudenbergflanken en met verbazing toekijken hoe het Oudste Plassertje -hoofdrolspeler in dit wandelgebeuren- ongegeneerd zijn ding doet en de GAS-boetes aan zijn laars lapt.
Wie de plunjes van het Manneken wil bekijken, kan tijdens zijn doortocht op de markt het museum in de “Permanensje” bezoeken.

Afhankelijk van de afstand worden verder de velden en landerijen rond Geraardsbergen en enkele prachtige natuurgebieden zoals Boelarebos en Karkoolbos onder de voeten geschoven.
Alle afstanden voeren de wandelaar tenslotte terug naar de Spiraal waar ons team medewerkers klaar staat om hen te verwennen met verfrissende of verwarmende dranken, kleine snacks en heerlijke mattentaarten.

Voor de kinderen is er, zoals op de Sinterklaastocht opnieuw een fotozoektocht, zodat zij spelenderwijs en met de glimlach de 7 of 9 km kunnen afhaspelen. Het resultaat van hun zoeken, al dan niet met bijstand van hun ouders, levert een kleine attentie op.
Zoals je ziet, opnieuw heel wat wandelgenot in het verschiet. Kruis daarom met dikke stift deze dag aan in je kalender en vooral, wees van de partij.


De wandeling heeft intussen zijn plaats afgedwongen in het wandelmilieu. Een heuse wandelklassieker, die af en toe kiest voor natuur, maar indien nodig alternatieve omlopen krijgt.
Ook deze editie start in het Jeugdcentrum “De Spiraal”.Dit ruime complex biedt elke wandelaar de ruimte die hij verdient na het beëindigen van zijn wandeling. Parkeren gebeurt eerst op de parkings in de onmiddellijke omgeving, later voegen we er de Zonnebloem en de parking van het Arjaan theater bij, beiden gelegen op 5 minuutjes stappen.

Het Oudste Manneken-Pis in gedachte
Op 28 januari staat natuurlijk alles in het teken van dat monument op de Markt.

Start van de PRIOR-TROFEE:
Na het succes van de voorbije jaren gaan we verder met de Prior-Trofee.
Een ideale gelegenheid om na de inspanning ’s avonds na te genieten van een lekker biertje.


LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet