WINTERUURTOCHT op 28/10/2017

 

 

Start: vrije start en aankomst tussen 07u30 en 15u00, aankomst tot 18u00
Gemeentelijke Basisschool, Edingsesteenweg 344 - Denderwindeke

Route via googlemap

Afstanden: 71014 - 1822 km (klik op afstand voor plannetje)

Gpx bestanden: 7km, 10 km, 14 km, 18 km, 22 km

Tijd om de beentjes nog eens flink te strekken en de longen nog eens goed te vullen met gezonde buitenlucht, in afwachting dat we de klok een uurtje stilzetten om ons voor te bereiden op de donkere winterdagen.
We ontvangen de wandelaars in Winnik, zoals het sympathieke Denderwindeke, deelgemeente van Ninove, in het streekdialect wordt genoemd. De ploeg van parcoursbouwer Kurt heeft menig pijl verschoten om tot een resultaat te komen waar wij heel tevreden over zijn, een schot in de roos. De andere medewerkers, van parkeerwachter tot afruimer, van koffiemadam tot eitjesbakker, van afwasser tot inschrijver, van bevoorrader tot scanner, kortom een groep manusjes van alles, staan al te popelen om ook hun onmisbaar steentje bij te dragen en het geheel tot “een mooi dagje uit” te maken. In de startzaal zal heel wat afgefakkeld worden na het nuttigen van de gratis spiegeleitjes met brood. Maar goed ook, want nu de zomer al een poosje achter ons ligt is het tijd om herinneringen op te halen bij een goed glas in het vooruitzicht of aan het einde van een mooie tocht.
Wat het wandelen betreft, deze keer gaan we richting Pollare, een zelden bewandeld, maar nochtans zeer agrarisch gebied. Dit hoger gelegen dorp, dat vredig uitkijkt op de meanderende Dender zal menig wandelaar doen puffen. Eens de helling verteerd, ontrolt zich boven een enig mooi zicht op de Dendervallei. Ongeacht het seizoen is dit uitkijkpunt meer dan de moeite waard.
Om Pollare en de rustpost te bereiken maken we gebruik van de vele veldwegen, al dan niet gezegend met een klein of groot kapelletje, wat die vind je hier in groten getale. Na de rustpost kiezen de langere afstanden, via de Ijzeren brug voor de oversteek naar de andere kant van de Dender, waar het landelijke Appelterre-Eichem hen verwacht. Op het grondgebied van deze tabaksgemeente schotelen we de wandelaars enkele mooie stukjes ongerepte natuur voor. Langs rustige landwegen tussen scheefgezakte knoestige knotwilgen en fier rechtopstaande waaibomen, zoals ze hier de populieren noemen, keren ze terug naar de Dender, die ze via de Ijzeren brug terug oversteken. Op een boogscheut wacht de rustpost, de lus zit erop en ze kunnen door veld en akker met de andere wandelaars terugkeren naar de startzaal in Winnik, waar de dorstigen en hongerigen barmhartig gelaafd en gespijsd worden.
Tot in Winnik …LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

 

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet