10de WAFELENTOCHT op 13/12/2016

 

 

Starten tussen 08u00 en 15u00 / Keuze tussen 5 – 6 – 8 – 12 – 16 - 20 km

Vertrek: Jeugdcentrum “De Spiraal” Zakkaai 29, Geraardsbergen-Centrum

Route via googlemap

 

Aan alles komt een einde ook aan het wandelseizoen 2017. Wat onze eigen organisaties betreft is dat klassiek met de Wafelentocht in de Spiraal te Geraardsbergen zelf.
De succesformule van de vorige jaren wijzigen we ook dit jaar niet, net zoals trouwens het team trouwe medewerkers. Een winnend team wijzig je immers niet, je vult het hooguit aan.
De ruime startzaal fungeert ook ditmaal als enige rustpost tijdens de verschillende mogelijke wandelingen die in drie combineerbare lussen in en rond Geraardsbergen zijn getekend. De volgende afstanden behoren tot de mogelijkheden: 5, 7, 8, 12, 16 of 20 km, maar door het (eventueel meermaals) samenvoegen van de verschillende lussen kan men eindeloos blijven combineren tot de gewenste afstand.
De Spiraal is als startzaal een ideale ontmoetingsplaats met voldoende zitplaatsen, sanitaire voorzieningen en cateringfaciliteiten. Ze biedt de wandelaar bovendien niet alleen de luxe van een ruime zaal, maar ook de mogelijkheid de aangeboden gratis wafel te verorberen op het moment dat hij dat het liefst wil, voor de wandeling, tussendoor of na de wandeling. De zeemzoete geur in de zaal zal heel wat wandelaars doen watertanden.

Een echte wintertocht rekent wat op winters landschap, maar hopelijk krijgen we toch eerder droge vrieskou dan sneeuwval of ijzelvorming. Het stadspark, de mooie panoramische omgeving van de Oudenberg, de rust langs de Dender, het historische stadscentrum en het slapende Boelarebos hebben elk een plaatsje verdiend in de variatie van omlopen.
Met rustige wegelingen, paadjes, kleine veldwegen, steegjes en wandelwegen worden deze trekpleisters aan elkaar gerijgd tot uitzonderlijk boeiende wandelingen. De mannen van het parkoers zijn naarstig op zoek naar nog niet gebruikte paadjes of nog niet ontdekte doorsteekjes, die het basisparkoers nog kunnen verbeteren, want een parkoers is nooit af en alles kan altijd nog beter. Uiteraard zoeken ze ook naar kinderwagen en rolstoelwagen toegankelijke omwegen en werken ze alternatieven uit die de weergoden als spelbreker buiten spel kunnen zetten.
Of we slagen in ons opzet? We geloven er in, maar kom kijken en ontdek het zelf en wie weet sta je opnieuw versteld te kijken met een blik van “hoe doen ze het”?. 

LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet