10de WAFELENTOCHT op 13/12/2017

 

 

Wegens het slechte weer zijn de parcours aangepast!!!!

Er zijn 3 lussen 5km , 7km en 8km

Starten tussen 08u00 en 15u00 / Keuze tussen 5781214 - 16 - 21 km (klik voor het plannetje)

GPS track 5781214 - 16 - 21 km (klik )

Vertrek: Jeugdcentrum “De Spiraal” Zakkaai 29, Geraardsbergen-Centrum

Route via googlemap

 

Op deze midweektocht bakken we ze weer goudbruin. Heerlijk krokante wafels, vers ter plaatse gebakken, verklaren de naam van onze laatste tocht van 2017.
De wafelijzers staan in slagorde opgesteld en de tien bakkende medewerkers sloven zich uit om de de wandelaars een gratis wafel aan te bieden. Tien ijzers moeten wachtrijen tot een minimum beperken, zonder dat daarvoor de kwaliteit -waarvan deze medewerkers een erezaak maken- moet inboeten. We hopen met dit gebak de wandelaar een heerlijk warm gevoel te schenken na een tocht door een landschap dat misschien schoorvoetend maar onvermijdelijk in winterslaap gaat. De ruime en comfortabele startzaal aan de Zakkaai kan wat wandelaars hebben en wij doen dan ook ons uiterste best om deze te vullen met wandelaars die telkens met hoge verwachtingen op pad gaan voor hun tocht, maar steevast -want daar werken we voor- met voldoening terugkeren. Parcoursbouwen is zowat ons handelsmerk geworden en de ruime ploeg die daarvoor instaat boet geenszins aan kwaliteit in, integendeel, de nieuwe uitpijlers zijn de evenknie van hun voorgangers.
De tochten bestaan uit drie verschillende lussen die vertrekken vanuit de startzaal, wat meteen de wandelaar de mogelijkheid geeft het nuttigen van de gratis verse wafel te plannen op het moment dat hij dat liefst wil, hetzij voor, tijdens of na zijn tocht. Naargelang de conditie van de dag, de goesting en het weer kan gekozen worden voor een of meerdere lussen combineerbaar van 5 tot 20 km.
Op die manier trekt de wandelaar hetzij richting Nederboelare, hetzij richting Onkerzele of richting Overboelare, stad en Oudenberg.
Van Nederboelare zal de wandelaar vooral de weidse braakliggende akkers onthouden en het prachtige vergezicht vanaf het voetbalveld richting Oudenberg.
Dat de lus richting stad en Oudenberg niet vlak is, hoeven we nauwelijks uit te leggen. De tocht trekt door de Adriaansabdij en flirt wat met de flanken van de Oudenberg, alvorens langs enkele bezienswaardige gebouwen op de markt, langs de Dender terug te keren.
En wat gezegd van de lus naar Onkerzele. Het dorp glijdt als het ware van de flank van de Oudenberg af richting Dender. Hier wachten smalle voetwegen, paadjes en landwegen waarop de wandelaar de indruk krijgt dat de stad mijlenver weg is.
Zoals gezegd vinden we vroeg of laat alle wandelaars een of meerdere keren terug in de startzaal, waar wij popelen om hen te bedienen op hun wenken.
Tot op deze “denderende” wafeltocht.


LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet