16de Drie-Provinciëntocht op 5/7/2017 uit het Vlaams-Brabantse Bever

 

 

Start: vrije start en aankomst tussen 07u30 en 15u00, aankomst tot 18u00
Zaal Ter Wijsbeek, Akrenbos 133, Bever

Bereken hier je route naar de startplaats


Afstanden: 681216 -22 - 26- 32 km (Klik op de afstand voor de parcours)
Gratis bedelingen: Ijsje voor elke deelnemer

Op het parcours zijn ook 4 Geocaches te vinden.

Met één been in Vlaanderen en het andere in Wallonië, op stap in drie provincies met Padstappers Geraardsbergen vzw. Borstel je wandelschoenen op en kom alleen of met vrienden en familie op woensdag 5 juli naar Akrenbos in Bever.
Padstappers Geraardsbergen is aan haar zestiende editie toe van de Drie Provincien tocht, een reeks wandelingen van diverse afstand die de lichtglooiende bos- en veldrijke omgeving van het Vlaamse Brabantse Bever doortrekken. Zaal “Ter Wijsbeek” in Akrenbos, dat tot 1963 bij Henegouwen behoorde, is als uitvalbasis een stap verwijderd van al het moois, dat deze streek te bieden heeft. Het Vlaams-Brabantse Pajottenland, de uitlopers van de Vlaamse Ardennen (Oost-Vl) en het “Bois de Lessines” (Henegouwen) voegen elk een eigen en bijzonder accent toe aan dit wandelgebied, dat weer eens meer dan één wandeling waard blijkt te zijn.
Het werk van de parcoursploeg tijdens de voorbije weken heeft weer geloond en resulteert in een perfect uitgepijlde tocht, doorspekt met een karrevracht aan landelijke wegen, pittoreske doorsteekjes en slingerende wandelpaden, aan elkaar gevlochten in een sfeer van tijdloze stilte. Het wordt weer genieten in de bossen, velden en stiltegebieden, die op en langs de taalgrens liggen en in de lommerte van de bomen langs de Arenbergbeek, de Carmoybeek en de Pontembeek, beken die de Markvallei doorsnijden. Hier in gehuchten als Akrenbos, Burght, Broeck en Romont, flirt Vlaanderen - ver van de kibbelende politiekers – met Wallonië, hier leeft de mens een taalstrijdloze tijd.
De parcoursen zijn enkel vergelijkbaar met de vorige jaren in hun eenvoud en schoonheid, voor de rest zijn de ingrediënten opnieuw duchtig door elkaar gemengd, vernieuwd met nieuwe ontdekkingen en vergeten buurtwegen. Het resultaat is een nieuwe tocht die net iets anders is dan de vorige edities. Laat dat de enige wijziging zijn die de Padstappers hebben toegelaten aan deze schitterende boeren-buiten-tocht, doorheen een gastland, waar de tijd meer dan eens is blijven stil staan.
De ploeg medewerkers van Padstappers Geraardsbergen vzw, zorgt ervoor dat de wandelaars, in de centrale start- en rustpost, tussen het bewandelen van de verschillende lussen, dorst, honger en vermoeidheid kunnen verdrijven. Het aanbieden van een schitterend dagje uit is het doel van deze enthousiaste ploeg helpers en jouw tevredenheid en het succes van de tocht zijn de beloning waar zij voldoening aan beleven.
De kinderen zijn ook opnieuw aan het feest, want nu de vakantie er is, roept spel en vermaak. De korte afstand biedt terug een gratis kinderzoektocht aan, waar alweer leuke beloningen aan vasthangen. Iedere ingeschreven wandelaar, groot en klein, trekt bovendien naar huis terug met een (h)eerlijk ijsje en hopelijk een brede voldane glimlach.
PRAKTISCH
Starten kan tussen 7.30 en 15 uur aan de zaal Ter Wijsbeek, Akrenbos 133 in Bever. De aankomst is tot 18 uur.
Deelname: 1,50 euro (1,10 euro voor leden van de wandelfederatie). Er is een gratis ijsje bij inschrijving.

 

LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet